Престольне свято Введенського храму



4 грудня. В цей день Церква вшановує Введення в Храм Пресвятої Богородиці. Останні 12 років поспіль церковні дзвони скликають жителів Ковеля на святкове богослужіння до Свято-Введенського храму.

З самого ранку до храму підходило все більше та більше людей, які прямували з усіх куточків міста, щоб принести свої молитви до Пресвятої Богородиці. Божественну Літургію очолив архімандрит Варлаам, співслужили йому благочинний храмів Ковеля прот. Володимир Ровінський, настоятель храму благочинний Ковельсько-Введенського округу прот. Василій Сергійчук, благочинний Ковельсько-Воскресеньского округу прот. Михаїл Чупак та численне духовенство міста і району.
Під час Літургії і молебню було піднесено до Бога молитви про зцілення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого митрополита Володимира.
У вітальному слові архімандрит Варлаам звернувся до присутніх у храмі: «Кожна деталь свята Введення зворушлива і глибоко повчальна: виконання обітниці батьками, любов Отроковиці до храму, життя і виховання Її при храмі, Її відданість Богові. Як хотілося б, щоб цієї любові до храму, хоч трохи, набули ми всі. Як хотілося б, щоб окрім мирської суєти, тривог, роздратувань, у наші душі увійшли б враження від храму Божого. Адже храм — це відображення неба на землі, у якому людина, як в дзеркалі, може знайти себе і зрозуміти своє призначення».
Ковель. Введенський храм
Далі слова вдячності виголосив отець-настоятель прот. Василій Сергійчук, зауваживши, про важливість трудів правлячого архієрея єпископа Володимира, якого громада завжди рада вітати у Свято-Введенському храмі.
Варто зазначити, що перша письмова згадка про храм датується кінцем XVII століття. Землі церква мала небагато. Приписана вона була до Воскресенського собору і не раз переймала на себе частину його обов’язків, адже він 5 разів переживав випробування пожежами.
Святиня вистояла під ударами Першої світової війни і революції. Ревно несла службу за часів польської окупації, але була зруйнована у роки Другої світової війни. До недавнього періоду на місці Введенської церкви стояло кілька осиротілих хрестів. У 1999 році розпочалась відбудова храму. Нині святиня є діючою.