Відлуння Чорнобиля.

14 грудня минає 25-та річниця завершення робіт по зведенню саркофага над Чорнобильською АЕС. Відтоді ця похмура гігантська будівля стала символом трагедії, яка змінила наш світ, розділила життя на до і після
. Тисячі зламаних доль, тисячі жертв радіактивного забруднення, покинуті, колись родючі, заселені землі - все це наслідки Чорнобильської катастрофи.
 Сьогодні в Старовижівській районній бібліотеці зібралися чорнобильці ліквідатори, люди, які ціною неймовірних зусиль, власного здоровя і життя зупинили техногенну катастрофу.
Заступник голови райдержадміністрації Романчук Микола Миколайович вручив ліквідаторам державні нагороди, грамоти і подарунки. 
Представник районної влади запевнив ветеранів- чорнобильців в тому, що заслуги і подвиг героїв не буде забутий. Що влада буде пам'ятати ліквідаторів, більшість з яких сьогодні тяжко хворі, не лише в дні пам'ятних дат, а кожен день і кожну хвилину.
 Благочинний Старовижівської округи, протоієрей Димитрій Юхимук вручив кожному з присутніх ікону Божої Матері.
Отець Димитрій також зазначив, що в суботу, 17 грудня в Преображенському храмі Старої Вижви відбудеться панахида за померлими учасниками ліквідації аварії на ЧАЕС. Присутнім на зібранні ліквідаторам священик побажав міцного здоровя і терпіння.
Після офіційної частини зібрання всі присутні вшанували померлих хвилиною мовчання.